Kişisel Verilerin ve Mahremiyetin Korunması Programı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü ve Facebook iş birliğinde her yaştan kullanıcıya yönelik başlattığımız Kişisel Verilerin ve Mahremiyetin Korunması Programı ile temel hedefimiz, çocuk, genç ve yetişkinlerin kişisel verilerin ve mahremiyetin korunması konusunda farkındalıklarını ve dijital okur-yazarlıklarını artırmak.

Bu kapsamda, yaptığımız anket ile her yaştan kullanıcının konuya dair algısını ölçtük ve elde ettiğimiz sonuçlar ışığında bilgilendirici üç kitapçık hazırladık. Çocuklara, gençlere ve yetişkinler/ebeveynlere yönelik bu kitapçıklarda kişisel verilere ve bu verilerin korunması konusunda atılacak adımlara dair bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.

Yetişkinlere ve Ebeveynlere Dijital Öneriler!

Yetişkinlere ve Ebeveynlere yönelik hazırladığımız bu kitapçık ve broşürde kişisel verilere ve bu verilerin korunması konusunda atılacak adımlara dair bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.

#KişiselVerilerinveMahremiyetinKorunmasıProgramı

Çocuklara Dijital Öğütler


#KişiselVerimOyuncakDeğil diyerek çocuklar için hazırladığımız “Çocuklara Dijital Öğütlerimiz” kitapçığında çevrim içi riskler hakkında bilgi veriyoruz. Aynı zamanda nasıl ki çocuklar gerçek hayatta tanımadığı kişilere ve çeşitli davranışlara karşı kendilerini koruyorsa internette de kendi güvenliklerini sağlamak ve mutlu oldukları bir ortam oluşturmak için nelere dikkat etmeleri gerektiğinin altını çiziyoruz.

Kitapçığın tek sayfalık kısa versiyonu için: Broşür

#KişiselVerimOyuncakDeğil

Gençlere Dijital Tavsiyeler


İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü ve Facebook iş birliğinde her yaştan kullanıcıya yönelik başlattığımız Kişisel Verilerin ve Mahremiyetin Korunması Programı’nda bu sefer odağımız gençler!

Gençlere yönelik hazırladığımız bu kitapçık ve bröşürde kişisel verilere ve bu verilerin korunması konusunda atılacak adımlara dair bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.

#KişiselVerilerinveMahremiyetinKorunmasıProgramı

19.10.2020

Paylaş