Yapay Zeka ve Çocuk & Yapay Zeka ve Gençlik

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü olarak, “Yapay Zeka ve Çocuk” ve “Yapay Zeka ve Gençlik” çalışmalarımızın liderligini Zehra Egenaz VURAL’in yapacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Yapay Zeka çağının çocukları ve gençlerinin görüş ve yaklaşımlarının, bu teknolojinin Ülkemizde ve Dünya’da gelişimi açısından kritik olduğunu düşünüyoruz. Çocuklar ve Gençlerden oluşacak bu platformlara liderlik etme görevini kabul ettigi için Egenaz’a yürekten teşekkür ediyor, “Aramıza Hoşgeldin” diyoruz!

Egenaz, 2001 yılında Türkiye’nin Kütahya ilinde dünyaya gözlerini açtı. Lise eğitimine Istanbul’da, Türkiye’nin ilk fen ve teknoloji lisesi olan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nde devam etme kararı aldı. Lise 1. sınıfta, DATA Tasma adında çiftlik hayvanları icin akıllı tasma oluşturarak ilk patent başvurusunda bulundu. Ayrıca okulunun robotik takımı 3646 INTEGRA’da iki yıl boyunca baş mekanik tasarımcı olarak görev yaptı. Mühendislik ile alakalı birçok deneyimden sonra, kariyerine makine öğrenmesi dalında devam etme kararı aldı. İki yıl boyunca, Doğuş Teknoloji’de Machine Learning Intern olarak birçok farklı projede yer aldı. Egenaz şu anda ise Amerika Birleşik Devletleri’nde Drexel University’de İşletme ve Mühendislik ana dalında ve Ekonomi yan dalında eğitimine devam ediyor.

17.01.2021