ITIL Foundation Dersi öğrencileri, dünyaca ünlü ITIL Foundation Sertifikasyon Sınavını başarıyla tamamladı!

Bilişim ve Teknoloji Enstitüsü olarak, ITIL Foundation dersini Türkiye’de öğrencilere sunan ilk üniversite olmanın mutluluğu yanında, dersi alan öğrencilerimizin özverili çalışma ve başarıları ile mutluluğumuzu ikiye katladık.

Sayın Ender Can hocamızın “ITL 549 Bilgi Teknolojileri Altyapı Kütüphanesi” (ITIL Foundation) dersi sayesinde öğrencilerimiz IT (Bilgi Teknolojileri) hizmetleri yönetiminin yaşam döngüsünü inceleyerek, vaka çalışmaları ile ITIL en iyi uygulamalarının çekirdek disiplinlerini öğrenmiş olup; ITIL ana kavramlarını, IT operasyonlarını geliştirmek için önemli prensipleri, ITIL’i günlük IT durumlarına uygulamak için pratik bilgileri, IT hizmet kalitesinin nasıl arttırılacağı ve IT kaynaklarını dengelemek için strateji konularını kavrayarak, temel seviyede eğitilmiştir.

Öğrencilerimizden 9’u, dönem sonunda, tüm dünyaca saygınlıkla kabul gören temel seviyedeki ITIL Foundation sertifika sınavını başarıyla tamamlamıştır.

Özellikle de 9 öğrencimizin 7’sinin IT alanı dışından ve/veya hukukçu olması bizi ayrıca gururlandıran bir durum olup, değerli öğrencilerimiz; Seray Nalbantoğlu, Ezgi Gözde Dönmez, Tuna Alptekin ve ITIL Foundation sınavını başarıyla tamamlayan diğer tüm öğrencilerimizi cesaretleri, başarıları ve gayretleri nedeniyle yürekten tebrik ediyoruz.

02.02.2018