Enstitü Direktörü Madrid Kişisel Verilerin Korunması Etkinliğinde!

“Kişisel Verilerin Korunması: Türkiye ve İspanya'daki Güncel Gelişmeler”

Madrid, 19 Kasım Pazartesi 2018


Enstitü Direktörü Doç. Dr. Leyla Keser, 19 Kasım 2018 tarihinde Madrid'de gerçekleştirilen "Kişisel Verilerin Korunması: Türkiye ve İspanya'daki Güncel Gelişmeler" etkinliğinde Türkiye kişisel verilerin korunması hukukunu anlattı.




Etkinliğe ilişkin ayrıntıları aşağıda bulabilirsiniz:

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi ve Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki tüzük, 25 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe girmiş olup bu tarih itibariyle İspanya'nın da aralarında bulunduğu tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerde uygulanmaya başlanmıştır.

Türkiye bağlamında ise devam etmekte olan Avrupa Birliği tam üyelik sürecinde, müzakere fasıllarından bazılarının doğrudan kişisel verilerle ilgili olması nedeniyle ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin temel bir kanunun yürürlüğe girmesi gerekliliği göz önüne alınarak, Anayasada yapılan düzenlemeyle, kişisel verilerin korunması temel bir insan hakkı olarak güvence altına alınmış ve bu doğrultuda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Konferansın amacı, firmalara; İspanya ve Türkiye'deki kişisel verilerin korunması hakkındaki mevzuat hakkında bilgi verilmesi, özellikle bu iki ülke arasında, kişisel verilerin uluslararası transferinin ne şekilde gerçekleştiği ve uluslararası firmalar bağlamında kişisel verilerin korunması konusunda uygulama ve uyum süreçlerinin aktarılmasıdır.


Program

Tarih: 19 Kasım 2018, Pazartesi, 9:00 – 11:30

Yer: Linklaters (Almagro 40, 28010 - Madrid)

09:30

Açılış konuşması

Esther González, Yönetim Kurulu Başkanı, Türk-İspanyol Resmi Sanayi ve Ticaret Odası

09:35

Turkish Data Protection Law: An Introduction

Dr. Leyla Keser, Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü Direktörü, İstanbul Bilgi Üniversitesi

10:20

Reglamento General de Protección de Datos: una visión general

Elena Mora González, Hukuk İşleri Müdür Yardımcısı, Mapfre

10:45

GDPR: Data Transfers from Spain to Turkey

Ceyhun N. Pehlivan, Yönetici Ortak, Linklaters


21.11.2018

Paylaş