Enstitü, 11. CPDP Konferansı'nda!


Enstitü direktörü ve araştırmacılarımızdan bazıları 24-26 Ocak tarihleri arasında 11. Uluslararası Computers, Privacy & Data Protection (CPDP) Konferansına katılmak üzere Brüksel, Belçika’daydılar.

CPDP, 2007 yılında Vrije Universiteit Brussel, Université de Namur ve Tilburg Universitydeki araştırma grupları tarafından oluşturulan ve kâr amacı gütmeyen çok paydaşlı bir konferanstır.
Dünyanın önde gelen disiplinerarası konferanslarından biri olan CPDP, gizlilik ve veri koruması alanlarındaki yasal, regülatif, akademik ve teknolojik gelişmelerin tartışıldığı bir platformdur. Bu yılki konferansta, gizlilik ve veri koruması konularında toplam 85 panel ve 420 konuşmacı yer verilmiştir.

Enstitü olarak, sponsorlarından biri olduğumuz konferansın çeşitli temalarda ev sahipliği yaptığı panellere aktif olarak katılma fırsatı bulduk. Özellikle de gelişmekte olan teknolojilerin veri koruma mekanizmalarını nasıl etkileyeceği ve ‘privacy by design and by default’ ve ‘veri koruması etki analizi’ gibi diğer mekanizmaların veri koruması ekosistemini nasıl geliştirebileceği üzerine yoğunlaştık.

Önümüzdeki yıl, bir panel organize etmeyi planladığımız CPDP Konferansında, gizlilik ve veri koruması üzerine yürütülen tartışmaları daha da ileri taşımayı umuyoruz.

27.01.2018

Paylaş