Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü, Yeni Fellow’u Ussal Şahbaz’a Hoş Geldin Diyor

Ussal Şahbaz, Mart 2016’dan bu yana, GE İstanbul İnovasyon Merkezi’nin kurucu direktörüdür. GE’nin tüm dünyadaki 8 inovasyon merkezinden biri olan İstanbul İnovasyon Merkezi, GE’nin dijital, katmanlı imalat, yaşam bilimleri gibi yeni iş kollarının yanı sıra enerji, sağlık, havacılık ve ulaştırma gibi geleneksel işkolları ile Türkiye’deki büyük şirketler, startuplar ve kamu kurumları arasında ortak inovasyon projeleri uygulamaktadır. Ussal Şahbaz aynı zamanda YASED Uluslararası Yatırımcılar Derneği ARGE ve İnovasyon Komisyonu Başkanı ve Dünya Enerji Konseyi Türkiye Enerji Teknolojileri Komitesi Başkanı’dır.


Ussal Şahbaz 2015 yılında G20 Türkiye Dönem Başkanlığı’nda Business 20 ve Think 20 gruplarının yöneticiliğini yapmıştır. Bu çerçevede, daha sonra Almanya dönem başkanlığında sürekli bir çalışma grubuna dönüşen B20 Dijital Ekonomi Forumu’nu ilk kez organize etmiştir. 2014 yılında Türkiye Ekonomik Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) bünyesinde Google, Microsoft, Paypal gibi global teknoloji şirketleri ile kamu kurumları arasında, ülkemizdeki teknoloji politikalarının ve regülasyonlarının geliştirilmesine yönelik bir diyalog platformu olan dijital ekonomi çalışmaları programını kurmuştur. 2012 yılında TOBB Girişim Sermayesi Sektör Meclisi’nin ilk akademik danışmanı olarak, Türkiye Yatırım Fonu’nun kurulması dahil ülkemizde melek yatırımcılık ve girişim sermayesinin geliştirilmesine yönelik kamu politikalarına önayak olmuştur. 2012 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı Küresel Girişimcilik Programı’nın Türkiye bölümünü yönetti. Ayrıca, ABD Ticaret Odaları’nın Ortadoğu Ticaret Merkezi girişimcilik bölümünün liderliğini de yürüttü.

Kamu yönetimi ve uluslararası kalkınmada (MPA-ID) derecesini Harvard Üniversitesi’nden alan Ussal, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) genel sekreterliğine ve Washington DC’de Dünya Bankası’na danışmanlık yapıyor.


17.10.2017

Paylaş