Ödüllü Makale Yarışması Başvuruları Açıldı!

Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü Ödüllü Makale Yarışması Düzenliyor!

Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü prestijli bir makale yarışması düzenliyor! Yarışmaya ilişkin ayrıntılar ve yarışma kapsamında değerlendirilecek makalelerin özellikleri:

Makale Konusu: Right to Personal Data Protection and Technological Innovation

Son Başvuru Tarihi: 19 Ekim 2018

Ödül: 5.000 USD

Değerlendirme Kurulu:

- Leyla Keser, Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü Direktörü
- Mehmet Bedii Kaya, Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü
- Emre Bayamlıoğlu, Tilburg Üniversitesi
- Sait Ölmez, Sabancı Üniversitesi
- Aslı Deniz Helvacıoğlu, Boğaziçi Üniversitesi

Başvuran Kişiye İlişkin Şartlar:

- 18-26 yaş aralığında olmak
- Lisans veya lisans üstü öğrencisi olmak
- Türk vatandaşı olmak*

* Yabancı uyruklu 18-26 yaş aralığındaki kişiler, Türkiye'de ikamet edip lisans veya yüksek lisans öğrencisi olarak eğitim görmeleri durumunda yarışmaya katılabilirler.

Makaleye İlişkin Şartlar:

- 10-15 sayfa uzunluğunda olma
- Linkte belirtilen formata uygun yazılma: https://www.bilgi.edu.tr/media/uploads/2018/07/30/ek-i-sbe-tez-yazim-kilavuzu.pdf
- Makale dili; İngilizce veya Türkçe
- Tek yazar tarafından yazılma

Başvuru:

Makaleler PDF formatında ve en geç 19 Ekim saat 18:00'da itlaw@bilgi.edu.tr e-mail adresine iletilmelidir. Bu tarih ve saatten sonra iletilen makaleler değerlendirmeye alınmayacaktır.

E-mailde makaleye ek olarak öğrenci belgesinin de iletilmesi zorunludur.

! Bu yarışmaya başvurarak, makalenizin kazanan makale olarak seçilmesi durumunda, makalenin itlaw.bilgi.edu.tr adresinde ve Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü'nün sosyal medya hesaplarında adınız/soyadınız ve eğitim gördüğünüz kurum ile birlikte yayınlanacağını kabul etmektesiniz. Bununla birlikte, yarışma kapsamında iletilen kişisel veriler sadece makalenin değerlendirilmesi, başvuran kişinin aranan şartları taşıyıp taşımadığının tespit edilmesi, ve yarışma ödülünün kazanan kişiye iletilmesi amaçlarıyla kullanılacak ve amacını tamamlayan kişisel veriler imha edilecektir.

07.08.2018