Enstitü, “Global Symposium on Artificial Intelligence & Inclusion”’da!


Bilişim ve Teknoloji Hukuk Enstitüsü Direktörü Leyla Keser ve Enstitü Araştırma Görevlisi Elif Sert, Global Network of Internet and Society Research Centers (“NoC”)ın adına Institute for Technology and Society for Rio de Janeiro (ITS Rio) ve Berkman Klein Center for Internet & Society at Harvard University’nin düzenlediği Yapay Zeka ve Kapsam Sempozyumuna katılmak üzere Brezilya'nın Rio de Janeiro kentine gitti. Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü, dünyanın her yerinden katılan 60’ı geçen araştırma merkezliyle, NoC'nin araştırma merkezlerinden biridir.

Enstitü direktörü Leyla Keser, Yapay Zeka teknolojilerinin mevcut eşitsizlikleri artırmadığından veya yeni eşitsizlikler yaratmadığından emin olmak adına, yasal güvenlik önlemlerinin ve diğer yönetişim yaklaşımlarının neler olduğunu tartışmak için “Hukuk ve Yönetişim” temalı oturumu yönetti.



Sempozyumun temel hedefleri, ortak bir kelime ve bilgi tabanı oluşturmak, ortak ilgi alanına sahip olan bireyleri ve grupları belirlemek, bu kişiler ve gruplar arasında iş birlikleri yaratarak araştırma, eğitim ve arayüz oluşturma sürecine ilişkin harekete geçmektir.

“Artificial Intelligence & Inclusion” Sempozyumu için daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.


11.08.2017

Paylaş